Nastavljamo činiti dobro

Župni caritas je i za ovaj Uskrs uz pomoć dobročinitelja uspio pripremiti i podijeliti  četrdesetak obiteljskih paketa s osnovnim živežnim namirnicama i higijenskim potrepštinama. Za župljane slabijeg imovinskog stanja organizirana je podjela paketa, tako da su u ponedjeljak, 15. travnja 2019. godine volonteri caritasa naše Župe, dostavili na kućnu adresu pakete najpotrebitijim župljanima. Korisnika župnog caritasa ima oko četrdeset obitelji – među njima su višečlane obitelji s djecom, nezaposleni, samci, te starije osobe. Svi oni stanuju na području naše župe.

Obzirom na činjenicu da župni caritas ne uspijeva svaki mjesec pokriti potrebe za hranom, podjele se vrše za Božić i Uskrs. Svjesni smo kako još nismo otkrili sve one najpotrebitije među nama kojima bi mogli pomoći.  Često takve osobe ne uspijemo pronaći i zbog činjenice da im nije ugodno doći do župnog ureda kako bi se prijavili. Usprkos tome pronalazimo nove korisnike preko njihovih susjeda i drugih župljana.

Iskreno i od srca zahvaljujemo svim župljanima na ljubavi i pomoći koju su iskazali svojim darovima za potrebe siromašnih i u ovo korizmeno vrijeme, vrijeme nade, uskrsne radosti i mira te otvorili svoja srca i tako doprinijeli djelovanju našeg župnog caritasa da bi ublažili siromaštvo i dali nadu onima koji žive u bijedi.

Uz potrebite u našoj župi pomogli smo i Pučkoj kuhinji u Osijeku, Centru za dijete iz Osijeka, i Centru za prihvat beskućnika također u Osijeku, jer i na taj način osluškujemo poticaje Caritasa naše Nadbiskupije.

Neka nam i ubuduće bude poticaj Isusova ljubav kojom ljubi svakog čovjeka. Jer, Isus kaže:

„Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ (Mt25,40)