Župne obavijesti: 5. korizmena nedjelja

7

  • Slavimo 5. korizmenu nedjelju. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Redoviti susret članova Mjesnoga bratstva OFS-a je u 16:30 sati.
  • Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše Župe je do Cvjetnice. Caritas naše Nadbiskupije u Osječkom istočnom, Osječkom zapadnom i Čepinskom dekanatu provodi projekt “Blaženije je davati nego primati” kako bi se pomoglo Pučkoj kuhinji u Osijeku kao i Centru za prihvat beskućnika. Caritas Nadbiskupije nastavlja sa projektom „Dječja košarica – Uskrs 2019.“ čime svojim novčanim prilozima te hranom, higijenskim i dječjim potrepštinama pomažemo Caritasov Centar za majku i dijete. Svoje darove možete donijeti u župni ured.
  • Sutra je ispovijed starih i bolesnih po obiteljima u našoj župi koji ne mogu doći u crkvu od 8:30 sati. Biblijski sat je nakon večernje svete mise. U utorak je u 18:00 sati pobožnost na čast bl. Mariji Petković, a u 18:15 pobožnost 13 utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom. U Vikarijatu je molitveno-katehetski susret za starije od 35 godina kojeg vodi p. Sebastijan Šujević s početkom u 19:30. U srijedu i petak je pobožnost križnog puta u 18:00 sati. U četvrtak je velika preduskrsna ispovijed u našoj župi u 9:00 i u 15:00 sati. U Vikarijatu je „Socijalni četvrtak“ kojeg vodi mr. Josip Jakobfi, s početkom u 19:30.
  • Sljedeće nedjelje slavimo Nedjelju Muke Gospodnje ili Cvjetnicu kojom započinje Veliki tjedan. Svete mise su po nedjeljnom rasporedu. Nakon svetih misa skupljat ćemo novčane priloge za potrebe naše braće i sestara katolika u Svetoj Zemlji. Blagoslov grančica je na početku svake svete mise, a svečani blagoslov bit će u 9:00 sati ispred crkve. Grančice ćete moći nabaviti prije svetih misa. Caritasove kutijice koje ste uzeli na prvu korizmenu nedjelju možete donijeti na Cvjetnicu te će taj dar biti namijenjen za potrebite.
  • 16. travnja ove godine, bit će u konkatedrali u Osijeku pokorničko bogoslužje za studente u 19:30 sati.
  • Na uskrsni ponedjeljak, 22. travnja ove godine, u 16:30 sati, bit će biskupsko ređenje mons. Ivana Ćurića u đakovačkoj katedrali. Na ovaj važan crkveni i nadbiskupijski događaj organiziramo i naše župno hodočašće. Potrebno je prijaviti se za hodočašće u župnom uredu, a cijena puta je 35,00 kn. Prijave primamo do 13. travnja.
  • Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije i Caritas biskupije Krk od 2006. godine  surađuju na projektu “Ljetovanje u Martinšćici na otoku Cresu za obitelji socijalno slabog statusa s područja naše Nadbiskupije”. Uz ovaj, od ove godine započeo je novi projekt, „Prijatelji s mora“, kojim je Caritas biskupije Krk poticao iznajmljivače privatnog smještaja na području Krčke biskupije da bez naknade na ljetovanje prime obitelji s područja naše Nadbiskupije slabijeg imovnog stanja. Zainteresirane obitelji neka se jave u župni ured radi daljnjih uputa.
  • Termini za vezane misne nakane popunjeni su do kraja godine. Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte vjerski tisak.