Župne obavijesti: 4. korizmena nedjelja

31. ožujka 2019.

  • Slavimo 4. korizmenu nedjelju. Nakon svetih misa prigodna je prodaja svijeća u sklopu projekta Bračnih i obiteljskih savjetovališta i Savjetovališta za žrtve obiteljskog nasilja „Jedna svijeća za svjetlo u obitelji“. Prihodom od prodanih svijeća pomažemo radu stručnih suradnika za direktnu psihološku pomoć ljudima u kriznim životnim, bračnim i obiteljskim neprilikama.
  • Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše Župe bit će u razdoblju između ove nedjelje i Cvjetnice. Caritas naše Nadbiskupije u Osječkom istočnom, Osječkom zapadnom i Čepinskom dekanatu i ove korizme provodi projekt “Blaženije je davati nego primati” kako bi se pomoglo Pučkoj kuhinji u Osijeku kao i Centru za prihvat beskućnika. Caritas Nadbiskupije i ove godine nastavlja sa projektom „Dječja košarica – Uskrs 2019.“ čime svojim novčanim prilozima te hranom, higijenskim i dječjim potrepštinama pomažemo Caritasov Centar za majku i dijete. Svoje darove možete donijeti u župni ured. Zahvaljujemo svima koji ste sudjelovali u pomaganju projekta „75 za 1“.
  • Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.
  • U utorak je u 18:15 pobožnost 13 utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom.
  • U srijedu i petak je pobožnost križnog puta u 18:00 sati.
  • U subotu ćemo pod večernjom svetom misom moliti za duhovna zvanja budući da je prva subota u mjesecu.
  • Sljedeće nedjelje slavimo petu korizmenu nedjelju. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana. Redoviti susret članova Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:30 sati.
  • Ispovijed starih i bolesnih po obiteljima u našoj župi koji ne mogu doći u crkvu bit će u ponedjeljak, 8. travnja, od 8:30 sati. Potrebno je bolesne i starije članove obitelji za ispovijed prijaviti u župnom uredu. U četvrtak, 11. travnja, bit će velika preduskrsna ispovijed u našoj župi u 9:00 i u 15:00 sati. Osobito pozivamo djecu i mlade kao i ostale naše vjernike na ovu ispovijed kada će na raspolaganju biti i više svećenika.
  • Na uskrsni ponedjeljak, 22. travnja ove godine, u 16:30 sati, bit će biskupsko ređenje mons. Ivana Ćurića u đakovačkoj katedrali. Na ovaj važan crkveni i nadbiskupijski događaj organiziramo i naše župno hodočašće. Potrebno je prijaviti se za hodočašće u župnom uredu, a cijena puta je 35,00 kn. Prijave primamo do 13. travnja.
  • Termini za vezane misne nakane popunjeni su do kraja godine. Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte vjerski tisak.