Župne obavijesti: 3. korizmena nedjelja

 

24. ožujka 2019.

  • Slavimo 3. korizmenu nedjelju. Nakon svetih misa skupljamo novčane priloge za našu braću i sestre u Bosni i Hercegovini s kojima želimo biti materijalno, molitveno i duhovno povezani. Sutra slavimo Navještenje Gospodinovo – Blagovijest. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Nakon večernje svete mise bit će biblijski sat. Po preporuci Hrvatske biskupske konferencije, svaka župa pozvana je od Blagovijesti pa do Božića moliti devetnicu pod nazivom „Hrvatska moli za život“. Naš nas nadbiskup poziva da i u župama naše nadbiskupije molimo na tu nakanu svakog 25. u mjesecu tijekom devet mjeseci. U našoj ćemo župi moliti prije večernje svete mise u 18:30 sati Oče naš, 3 x Zdravo Marijo, Slava Ocu te molitve za život pape Benedikta XVI i sv. pape Ivana Pavla II. Nakon toga slijedit će sveta misa pod kojom ćemo moliti u molitvi vjernika da naš narod postane narod života, a na kraju svete mise bit će blagoslov trudnica. Nadamo se da ćemo kao župljani i  vjernici sudjelovati u ovim molitvama.
  • U utorak je u 18:15 pobožnost 13 utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom. Srijedom i petkom je pobožnost križnog puta u 18:00 sati. Dekanatski susret bračnih parova bit će u petak u Vikarijatu s početkom u 19:30 sati. Tema susreta je „Živjeti i sanjati“, a voditelj je dr. sc. Josip Bošnjaković, psihoterapeut i svećenik. U subotu je u Đakovu na KBF-u Seminar za čitače, voditelje i članove biblijskih skupina. Seminar započinje u 9:00 sati. Zainteresirani neka se jave u župni ured do četvrtka radi prijave za sudjelovanje. Također u subotu, s početkom u 14:00 sati, članovi Odbora za karitativnu djelatnost pri ŽPV-u pozivaju na novi susret usamljenih i starijih osoba iz naše župe u vjeronaučnu dvoranu. Ovi mjesečni susreti su osmišljeni da molitvom i druženjem provedemo ugodne trenutke u zajedništvu. Sljedeće nedjelje slavimo četvrtu korizmenu nedjelju. Nakon svetih misa bit će prigodna prodaja svijeća u sklopu projekta Bračnih i obiteljskih savjetovališta i Savjetovališta za žrtve obiteljskog nasilja „Jedna svijeća za svjetlo u obitelji“. Prihodom od prodanih svijeća pomažemo radu stručnih suradnika za direktnu psihološku pomoć ljudima u kriznim životnim, bračnim i obiteljskim neprilikama.
  • Do kraja mjeseca ožujka prikupljanje je novčanih sredstava za Nadbiskupijsku zakladu „Dr. Nikola Dogan“ „75 za 1“ koja stipendira učenike i studente slabijeg imovnog stanja s područja Nadbiskupije. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše Župe bit će u razdoblju između četvrte korizmene nedjelje i Cvjetnice. Caritas naše Nadbiskupije u Osječkom istočnom, Osječkom zapadnom i Čepinskom dekanatu i ove korizme provodi projekt “Blaženije je davati nego primati” kako bi se pomoglo Pučkoj kuhinji u Osijeku kao i Centru za prihvat beskućnika. Caritas Nadbiskupije i ove godine nastavlja sa projektom „Dječja košarica – Uskrs 2019.“ čime svojim novčanim prilozima te hranom, higijenskim i dječjim potrepštinama pomažemo Caritasov Centar za majku i dijete. Svoje darove možete donijeti u župni ured.
  • Dekanatski križni put obitelji bit će u nedjelju, 7. travnja u Aljmašu s početkom u 16:00 sati.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte vjerski tisak.