Župne obavijesti: 32. nedjelja kroz godinu

32. NEDJELJA KROZ GODINU

11. studenoga 2018.

1. Danas slavimo trideset i drugu nedjelju kroz godinu. Nakon svetih misa sakupljamo novčane priloge za Kuću susreta Tabor u Samoboru. U našoj je Nadbiskupiji Nedjelja bračnih jubileja u svim župnim zajednicama. Jučer je na Izbornoj skupštini OFS-a Osječkoga područnog bratstva, za doministra Vijeća izabran Franjo Janc, a Slavica Laurović za vijećnicu.

2. Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise. U Vikarijatu je biblijski ponedjeljak s početkom u 19:30 sati kojeg vodi dr. sc. s. Silvana Fužinato.

3. U srijedu je u Vikarijatu molitveno-katehetski susret u 19:30 sati kojeg vodi p. Sebastijan Šujević.

4. U četvrtak je klanjanje pred Presvetim nakon večernje svete mise kada ćemo moliti za Vukovar, a osobito za naše branitelje.

5. U subotu, 17. studenoga, u prostorima KBF-a u Đakovu Seminar je za čitače i članove biblijskih skupina s početkom u 9:00 sati. Zainteresirani iz naše Župe neka se jave u župni ured do srijede.

6. Sljedeće nedjelje slavimo trideset i treću nedjelju kroz godinu. Godišnjica je pada grada Vukovara i obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. U našoj je Nadbiskupiji Spomen-hodočašće u Vukovar. Program sjećanja: u 10 sati u krugu vukovarske bolnice započinje službeni program; u 10:30 polazi “Kolona sjećanja” prema Memorijalnom groblju; u 12:15 molitva i polaganje vijenaca kod Središnjeg križa na Memorijalnom groblju; u 13:00 sati započinje euharistijsko slavlje koje predvodi mons. dr. Egidije Živković, biskup Željezna u Austriji.

7. U subotu, 24. studenoga ove godine, s početkom u 9:00 sati, bit će Seminar za animatore i suradnike u pastoralu braka i obitelji u Strossmayerovoj dvorani Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu. Tema seminara je „Obitelj – kućna Crkva na stijeni“. Preporučuje se da iz svake župe sudjeluje barem jedan bračni par pa zainteresirane pozivamo da se jave u župni ured najkasnije do 19. studenoga radi prijave istih na sudjelovanje.

8. U utorak, 4. prosinca ove godine u 17:00 sati, u Vikarijatu će biti obilježavanje 75 godina postojanja Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije. Na ovu proslavu osobito su pozvani na sudjelovanje svećenici, volonteri Caritasa kao i članovi Odbora za karitativnu djelatnost pri ŽPV-u. Svoje sudjelovanje je potrebno prijaviti u župnom uredu do ove srijede.

9. Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

10. Kupujte i čitajte vjerski tisak. Kalendare za sljedeću godinu možete kupiti u sakristiji i župnom uredu.