Župne obavijesti: 31. nedjelja kroz godinu

31. NEDJELJA KROZ GODINU

4. studenoga 2018.

1. Danas slavimo trideset i prvu nedjelju kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo naša sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Susret članova OFS-a je u 16:30.

2. Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

3. U srijedu je nakon večernje svete mise susret članova Vojske Bezgrešne.

4. U četvrtak je redovita župna kateheza za prve razrede srednjih škola, a klanjanje pred Presvetim je nakon večernje svete mise. U Vikarijatu će biti Tribina koja je ujedno i proslava povodom 25. obljetnice djelovanja Hrvatskoga Caritasa u Osijeku koja započinje u 18:00 sati. Osobito su pozvani svećenici svih župa, volonteri župnih caritasa kao i članovi odbora za karitativnu djelatnost pri župnim pastoralnim vijećima.

5. U petak je pobožnost na čast bl. Marije Petković u 18:15.

6. U subotu je u Vikarijatu Izborna skupština Osječkoga područnog bratstva OFS-a, a u našoj je župi Izborna skupština Osječkoga područnog bratstva Frame. Također u Vikarijatu, s početkom u 18:00 sati, bit će dekanatski susret bračnih parova kojeg će voditi dr. sc. Josip Bošnjaković, psihoterapeut i svećenik. Tema susreta je psihološko-biblijska, „Krist zaručnik i prijatelj“.

7. Sljedeće nedjelje slavimo trideset i drugu nedjelju kroz godinu. Nakon svetih misa sakupljat ćemo novčane priloge za Kuću susreta Tabor u Samoboru. U našoj je Nadbiskupiji Nedjelja bračnih jubileja u svim župnim zajednicama. Osobito ste pozvani koji slavite 25, 50 i 60 godina bračno-obiteljskog života ili neku drugu okruglu godišnjicu da se javite u župni ured do srijede kako bi se zajednički pripremili za to slavlje koje će biti pod svetom misom u 9:00 sati.

8. Nadbiskupijski ured za pastoral studenata i Udruga Duhos organiziraju ciklus evangelizacijskih susreta za studente i profesore Sveučilišta u Osijeku pod naslovom „Ustani i hodaj. Razgovori o vjeri“. Predavač je izv. prof. dr. sc. Krešimir Šimić, a susreti su četvrtkom u 19:30 sati u novom studentskom domu na osječkom kampusu. Vjeronauk i klanjanje za studente i mlade bit će svakog utorka u 20:00 sati u župnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda u Divaltovoj, a predvodit će vlč. Mario Žigman, studentski kapelan u Osijeku.

9. Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

10. Kupujte i čitajte vjerski tisak. Kalendare za sljedeću godinu možete kupiti u sakristiji i župnom uredu.