Župne obavijesti: 19. nedjelja kroz godinu

19. NEDJELJA KROZ GODINU

12. kolovoza 2018.

1. Danas slavimo devetnaestu nedjelju kroz godinu. Nakon svetih misa skupljamo novčane priloge za obnovu Kuće susreta Tabor u Samoboru.

2. Predsjednik Hrvatskoga Caritasa, biskup varaždinski mons. Josip Mrzljak te ravnatelj, mons. Fabijan Svalina uputili su poziv svim župnim zajednicama u našoj Domovini za prikupljanje pomoći za stradale u nedavnim požarima u Grčkoj. Protekli i ovaj tjedan u našoj župi skupljamo novčane priloge koje možete donositi u župni ured, a završetak skupljanja će biti sljedeće nedjelje nakon svetih misa, kada slavimo dvadesetu nedjelju kroz godinu. Nadam se da ćemo i ovom prilikom pokazati ljubav i solidarnost prema potrebitima.

3. U srijedu slavimo zapovijedani blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo – Veliku Gospu. U našoj župnoj crkvi svete mise bit će u 7:00; 9:00 i 18:30 sati. Naša Župa taj dan hodočasti Gospi od Utočišta u Aljmaš. Polazak je u 8:00 sati. Cijena autobusne karte je 35 kuna. Prijave se primaju u župnom uredu u uredovno vrijeme.

4. Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

5. Nadbiskupijska glazbena škola od listopada ove godine započinje novi dvogodišnji ciklus predavanja za zainteresirane kandidate za glazbene župne suradnike. O programu i svrsi ove škole možete pročitati na mrežnoj stranici naše Nadbiskupije. (www.djos.hr, izbornik Katehetski odsjek, a zatim odaberete klikom Glazbena škola)

6. Kupujte i čitajte vjerski tisak.