Župne obavijesti: 2. korizmena nedjelja

Slavimo drugu korizmenu nedjelju. Danas započinje Tjedan solidarnosti s braćom i sestrama u Bosni i Hercegovini koji završava sljedeće nedjelje. Gosti naše župe su voditelji misijske skupine iz župe Sv. Ćirila i Metoda u Osijeku, koji su se nedavno vratili iz Afrike pa žele kroz slike i nekoliko riječi posvjedočiti o tom svom boravku. Na izlazu iz crkve možete kupiti i kolače pa i na taj način pomoći im u njihovom daljnjem radu za misije. Zainteresirani za kumstvo maloj djeci u Africi, a ako to već niste, a želite biti, moći ćete dobiti potrebne informacije od istih.

Sutra je u našoj župi kanonska vizitacija našega nadbiskupa mons. Đure Hranića. Raspored vizitacije: u 14:00 sati susret s časnim sestrama Kćeri Milosrđa i djecom u Dječjem vrtiću u Bakarskoj 1; u 15:00 susret sa skupinom žena koje čiste crkvu, članovima Mjesnoga Vijeća OFS-a i članovima udruge Vojske Bezgrešne; u 15:30 susret s volonterima Caritasa i članovima proširene misijske i biblijske skupine; u 16:00 susret s katehistkinjama; u 16:30 susret s članovima župnih vijeća; u 18:30 sveta misa koju predslavi naš Nadbiskup i na koju ste svi pozvani; nakon svete mise susret s članovima zborova i ministrantima; nakon večere susret i razgovor sa župnikom i pregled župne administracije. Molimo kako bi vizitacija bila na korist i ohrabrenje svih nas koji živimo u ovoj našoj župi.

U subotu ćemo pod večernjom svetom misom moliti za duhovna zvanja budući da je prva subota u mjesecu.

Sljedeće nedjelje slavimo treću korizmenu nedjelju kada završava Tjedan solidarnosti s Crkvom u Bosni i Hercegovini. Nakon svetih misa skupljat ćemo novčane priloge za našu braću i sestre u Bosni i Hercegovini s kojima želimo biti materijalno, molitveno i duhovno povezani. Svoje novčane priloge možete donijeti ovaj tjedan i u župni ured u uredovno vrijeme. Budući da je sljedeća nedjelja i prva u mjesecu, a zbog Tjedna solidarnosti s Bosnom i Hercegovinom, svoju molitvu za duhovna zvanja kao i skupljanje novčanih priloga za sjemeništa imat ćemo u nedjelju, 10. ožujka.

U korizmeno vrijeme pobožnost križnoga puta je srijedom i petkom u 18:00 sati. Korizma je vrijeme posta, molitve i dobrih djela. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za Caritas bit će u razdoblju između četvrte korizmene nedjelje i Cvjetnice.

Susret hrvatske katoličke mladeži bit će ove godine u Gospiću 4. svibnja. Mladi se za Susret prijavljuju preko interneta odnosno poveznice u suradnji sa svojim župnikom, pa je potrebno javiti se osobno u župni ured. Prijave traju do 31. ožujka ove godine.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.