Župne obavijesti: 6. nedjelja kroz godinu

Slavimo šestu nedjelju kroz godinu. Ujedno je i Dan bolesnika pa će sveta misa za bolesnike biti u 15:30 sati, a mogućnost za ispovijed istih bit će pola sata ranije, u 15:00 sati. Redoviti mjesečni susret Mjesnoga bratstva OFS-a bit će sljedeće nedjelje u 16:30 sati.

U srijedu slavimo Čistu srijedu ili Pepelnicu. Početak je korizmenog vremena u liturgijskoj ili crkvenoj godini, obvezatan je post i nemrs. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati pod kojima će biti obred pepeljenja. U korizmeno vrijeme pobožnost križnoga puta je srijedom i petkom u 18:00 sati. Četvrtkom u korizmi neće biti klanjanja pred Presvetim.

Korizma je vrijeme posta, molitve i dobrih djela. Caritas naše Nadbiskupije nastavlja s projektom „Blaženije je davati nego primati“ čime svojim novčanim prilozima i živežnim namirnicama, pomažemo Caritasovu Pučku kuhinju u Osijeku i Caritasov Centar za prihvat beskućnika – Osijek. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše župe bit će u razdoblju između četvrte korizmene nedjelje i Cvjetnice. Tko želi, može uzeti caritasove kutijice na izlazu iz crkve te stavljati svoj dar u njih tijekom korizme i donijeti ih u crkvu na Cvjetnicu.

Sljedeće nedjelje slavimo prvu korizmenu nedjelju.

U srijedu, 21. veljače ove godine, bit će susret s roditeljima ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika naše Župe. Susret započinje pobožnošću križnoga puta u 18:00 sati, nakon čega slijedi sveta misa te nastavak susreta nakon mise. Ovaj susret je obvezatan.

U ponedjeljak, 26. veljače, bit će u našoj župi kanonska vizitacija našega nadbiskupa mons. Đure Hranića. Pozvani smo na molitvu kako bi vizitacija bila na korist i ohrabrenje svih nas koji živimo u ovoj našoj župi.

Susret hrvatske katoličke mladeži bit će ove godine u Gospiću 4. svibnja. Geslo susreta je „Raduj se za svoje mladosti“ (usp. Prop 11,9). Mladi se za Susret prijavljuju preko interneta odnosno poveznice u suradnji sa svojim župnikom, pa je potrebno javiti se osobno u župni ured. Prijave traju do 31. ožujka ove godine.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Potičemo zainteresirane za pjevanje i sviranje u našim zborovima da se priključe kako bi obogatili liturgijska slavlja u našoj župi.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.