Župne obavijesti: Cvjetnica – Nedjelja Muke Gospodnje

Slavimo Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu. Započinje Veliki tjedan. Prva je nedjelja u mjesecu kada molimo za duhovna zvanja, a skupljanje novčanih priloga za sjemeništa imat ćemo na Bijelu nedjelju, 16. travnja. Caritasove kutijice kao i novčani dar za potrebe Caritasa možete dati u košaru ispred oltara. Danas skupljamo novčane priloge za našu braću i sestre katolike koji žive u Svetoj Zemlji. Svoj novčani dar možete dati na izlazu iz crkve.

U vazmenom trodnevlju nećemo ispovijedati.

U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

U srijedu je pobožnost križnoga puta u 18:00 sati.

VELIKI ČETVRTAK: Nema jutarnje svete mise i prije podne ne uredujemo u župnom uredu. Misa Večere Gospodnje je u 18:30 sati.

VELIKI PETAK: Obvezatan post i nemrs; nema svetih misa; u 9:00 sati je u našoj župnoj crkvi križni put, a u 18:00 sati započinju obredi Velikog petka. Milostinja Velikog petka ide za braću i sestre katolike u Isusovoj domovini, što osobito pokazujemo svojim novčanim prilogom kod klanjanja križu.

VELIKA SUBOTA: nema svetih misa; pohod „Božjem grobu“ je cijeli dan. Crkva će biti otvorena od 8:00 do 17:00 sati, a Vazmeno bdijenje započinje u 20:00 sati. Za Vazmeno bdijenje potrebno je imati svijeću radi obnove krsnih obećanja. Svijeće ćete moći nabaviti ispred crkve prije bdijenja.

Sljedeće nedjelje slavimo Nedjelju uskrsnuća Gospodinova – Vazam. Blagoslov jela bit će nakon jutarnje svete mise. Nakon svih svetih misa skupljat ćemo novčane priloge za „Petrov novčić“ čime pomažemo djelovanju Svete Stolice u Rimu.

Na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak skupljat ćemo pisanice i čokolade za korisnike Pučke kuhinje u Osijeku nakon svetih misa.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Ovih dana promijenjeni su prozori u donjim dvoranama i sakristiji. Zahvaljujemo našoj Osječko-baranjskoj županiji koja nam je u tome pomogla.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Termini za svete mise popunjeni su do kraja godine. Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Poruka našega nadbiskupa vjernicima uz obiteljska slavlja prilikom sv. krizme i prve pričesti:
„Draga braćo i sestre, najusrdnije molim sve roditelje, krizmanike te sve vjernike da obiteljska slavlja vezana uz sakramentalna slavlja (krizmu, prvu pričest, krštenje) budu veoma skromna te ograničena na veoma uski krug obitelji i kumova. U skladu sa smjernicama i odlukama Druge biskupijske sinode, sve vas molim da se ne upuštate u nepotrebne financijske troškove s većim brojem uzvanika te da se trudite izbjeći sve ono što nije u skladu sa sakramentalnim i crkvenim slavljem. Kumove istodobno molim da se ne upuštate u suvišne troškove niti u kupovinu neprimjerenih darova. Kumčetu se uz sakramente ne poklanja skupi dar, nego neka uspomena koja podsjeća na primljeni sakrament (Biblija, križ, nabožni predmet ili prikladna knjiga). Usrdno vas molim da suprotnim postupkom ne navlačite odiuom javnosti na Crkvu i na sakramentalna slavlja. Svima unaprijed zahvaljujem za razumijevanje i suradnju.“ (mons. Đuro Hranić, nadbiskup)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.