Župne obavijesti: 3. korizmena nedjelja

Slavimo treću korizmenu nedjelju kada i završava Tjedan solidarnosti s Crkvom u Bosni i Hercegovini. Nakon svetih misa skupljamo novčane priloge za našu braću i sestre u Bosni i Hercegovini s kojima želimo biti materijalno, molitveno i duhovno povezani. Svoje novčane priloge možete dati na izlazu iz crkve.

Sutra neće biti biblijskoga sata nakon večernje svete mise.

U utorak u 18:15 sati započinje pobožnost 13 utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom.

Pobožnost križnoga puta je srijedom i petkom u 18:00 sati.

U subotu se spominjemo smrti sluge Božjega fra Vendelina Vošnjaka, osnivača naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, koji je umro 1933. godine. Za njega je pokrenut postupak za proglašenje blaženim.

Sljedeće nedjelje slavimo četvrtu korizmenu nedjelju od kada ćete moći kupiti svijeće prigodom akcije „Jedna svijeća za svjetlo u Obitelji“, čijom kupnjom pomažemo Bračna i obiteljska savjetovališta u našoj Đakovačko – osječkoj nadbiskupiji. Blagdan sv. Josipa liturgijski ćemo proslaviti u ponedjeljak, 20. ožujka.

Korizma je vrijeme posta, molitve i dobrih djela. Caritas naše Nadbiskupije nastavlja s projektom „Blaženije je davati nego primati“ kao i „Dječja košarica“, čime svojim novčanim prilozima i živežnim namirnicama, pomažemo djelovanju Caritasa u našoj nadbiskupiji. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite u našoj župi bit će u razdoblju između četvrte korizmene nedjelje i Cvjetnice. Svoje darove možete donijeti u župni ured.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Prije nekoliko dana popravljeno je naše dizalo u crkvi. Račun za popravak je velik pa se preporučujemo vašoj dobroti za novčanu pomoć koliko je to u vašoj mogućnosti. Unaprijed se zahvaljujemo na svakom vašem daru.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Termini za svete mise popunjeni su do kraja godine.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.