Župne obavijesti: 17. nedjelja kroz godinu

Slavimo sedamnaestu nedjelju kroz godinu. Akcija MIVA vezana je uz spomendan sv. Kristofora koji je zaštitnik putnika, vozača i pomoraca kada se organiziraju aktivnosti prikupljanja sredstava na ovu nakanu. Zahvala je Bogu svih vozača i drugih sudionika prometa za sretno prijeđene kilometre te se u župama organizira blagoslov vozila. Ipak, osim vozača, sv. Kristofora su za zaštitnika uzeli poštari, atletičari, nosači, radnici istovarivači tereta, općenito svi oni koji obavljaju teške i opasne poslove. Ubraja se među 14 svetaca pomagača u nevoljama. Prikupljena sredstva namijenjena su misionarima za kupnju prijeko potrebnih vozila. Tim će se darom nekome spasiti život ili mu vratiti zdravlje, omogućiti mu put u školu i još puno dobra. Danas u našoj župi, dan uoči sv. Kristofora, nakon svetih misa na izlazu iz crkve prikupljamo novčane priloge na tu nakanu te imamo blagoslov automobila i ostalih prijevoznih sredstava. Nakon blagoslovne molitve zajedno ćemo izići iz crkve te će svećenik poškropiti blagoslovljenom vodom vaša prijevozna sredstva. Možete i kupiti prigodne mirise i naljepnice za aute te privjeske za ključeve čijoj kupnjom također pomažemo rad naših misionara.

U utorak slavimo spomendan sv. Joakima i Ane, roditelja Blažene Djevice Marije.

U četvrtak je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim.

U petak slavimo spomendan sv. Marte.

Sljedeće nedjelje slavimo osamnaestu nedjelju kroz godinu.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.