Župne obavijesti: 16. nedjelja kroz godinu

Slavimo šesnaestu nedjelju kroz godinu. Gošća naše župe je s. Liberija Filipović, Služavka Malog Isusa, misionarka na Haitiju od siječnja 2014. godine. Ona će sudjelovati na svetoj misi u 10:00 sati kada će i govoriti – svjedočiti o vlastitom misionarskom pozivu i djelovanju u misijama. Pozvani smo uključiti se u akciju „Djelo sv. Petra“ čime pomažemo misionarima uplatom misnih intencija. Tko želi na taj način pomoći, može u župnom uredu uplatiti misnu nakanu koja će biti proslijeđena misionarima.

U srijedu je susret naše župne molitvene zajednice nakon večernje svete mise.

U četvrtak slavimo spomendan sv. Lovre Brindizijskog, prezbitera i crkvenog naučitelja, a nakon večernje svete mise bit će klanjanje pred Presvetim.

U petak slavimo blagdan sv. Marije Magdalene.

U subotu je blagdan sv. Brigite, redovnice, zaštitnice Europe.

Sljedeće nedjelje slavimo sedamnaestu nedjelju kroz godinu. Akcija MIVA vezana je uz spomendan sv. Kristofora koji je zaštitnik putnika, vozača i pomoraca te se slavi 25. srpnja kada se organiziraju aktivnosti prikupljanja sredstava na ovu nakanu. Taj dan je i zahvala Bogu svih vozača i drugih sudionika prometa za sretno prijeđene kilometre te se u župama organizira blagoslov vozila. Ipak, osim vozača, sv. Kristofora su za zaštitnika uzeli poštari, atletičari, nosači, radnici istovarivači tereta, općenito svi oni koji obavljaju teške i opasne poslove. Ubraja se među 14 svetaca pomagača u
nevoljama. Prikupljena sredstva namijenjena su misionarima za kupnju prijeko potrebnih vozila. Tim će se darom nekome spasiti život ili mu vratiti zdravlje, omogućiti mu put u školu i još puno dobra. U našoj ćemo župi sljedeće nedjelje, dan uoči sv. Kristofora, nakon svetih misa prikupljati novčane priloge na tu nakanu te imati blagoslov automobila i ostalih prijevoznih sredstava.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.