Župne obavijesti: 4. korizmena nedjelja

4. KORIZMENA NEDJELJA
11. ožujka 2018.

1. Danas slavimo 4. korizmenu nedjelju. Nakon svetih misa možete dati svoj novčani prilog za obnovu Kuće susreta Tabor u Samoboru. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše župe bit će u razdoblju između ove nedjelje i Cvjetnice, a svoje darove možete donijeti u župni ured.

2. Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

3. U utorak je u Vikarijatu (Osijek, Strossmayerova 58), u 19:30 sati, premijerna projekcija dokumentarnog filma autora i redatelja Srećka Karića, „14 prepreka“. Film govori o Marijanu Almašu, hrvatskom branitelju i ratnom vojnom invalidu.

4. Srijedom i petkom je pobožnost križnoga puta u 18:00 sati.

5. U srijedu je u Vikarijatu korizmena tribina u 19:30 sati. Tema je Roditelji pred izazovima odgoja djece. Predavač je dr. sc. Ivica Pažin.

6. U petak će nakon križnog puta i večernje svete mise biti prikazan film o misijama te će nakon filma biti skupljanje novčanih priloga za potrebe misija.

7. U subotu je nadbiskupijski križni put za mlade. Započinje u Vinogradcima u 7:30 sati , a završava svetom misom oko 17:30 u Donjem Miholjcu.

8. Sljedeće nedjelje slavimo petu korizmenu nedjelju. Godišnjica je smrti Sluge Božjega fra Vendelina Vošnjaka, osnivača naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Pod svetim misama u našoj Župi bit će gošće sestre misionarke iz Benina koje pripadaju družbi Marijine sestre. U Aljmašu je u 16:00 sati obiteljski križni put na kojem sudjeluju bračni parovi naših osječkih dekanata.

9. Caritas naše Nadbiskupije u Osječkom istočnom, Osječkom zapadnom i Čepinskom dekanatu i ove korizme provodi projekt “Blaženije je davati nego primati” kako bi se pomoglo Pučkoj kuhinji u Osijeku kao i Centru za prihvat beskućnika. Isto tako, Caritas naše Nadbiskupije nastavlja s projektom „Dječja košarica – Uskrs 2018.“, kada prikupljamo dječje potrepštine te novčana sredstva za obitelji s malom djecom na području grada Osijeka i okolice. Svoje darove možete donijeti u župni ured.

10. Ispovijed starih i bolesnih po obiteljima bit će u utorak, 20. ožujka, od 8:30 sati. Potrebno je bolesne i starije članove obitelji za ispovijed prijaviti u župnom uredu. U srijedu, 21. ožujka, bit će velika preduskrsna ispovijed u našoj župi u 9:00 i u 15:00 sati. Osobito pozivamo djecu i mlade kao i ostale naše vjernike na ovu ispovijed kada će biti na raspolaganju i više svećenika.

11. Kupujte i čitajte vjerski tisak.