Župne obavijesti: 28. nedjelja kroz godinu

  • Danas slavimo dvadeset i osmu nedjelju kroz godinu. U tijeku je Izvanredni misijski mjesec pod geslom Kršteni i poslani, Kristova Crkva u misiji u svijetu. Na kraju svake svete mise molimo molitvu pape Franje za Izvanredni misijski mjesec. Od sutra pa do subote pod večernjim svetim misama razmišljat ćemo i moliti za misije i misionare. Pozvani smo da svojim molitvama i novčanim prilozima pomognemo rad misionara u misijama diljem svijeta. Svoje novčane priloge možete dati u kasicu ispred oltara.
  • Sutra započinju župne kateheze za treće razrede osnovnih škola: OŠ „Grigor Vitez“ u 8:00; OŠ „Tin Ujević“ u 9:00 i to 3a i djevojčice iz 3c, a u 10:00 sati 3b i dječaci iz 3c. Također sutra započinju kateheze za druge razrede: OŠ „Tin Ujević“ u 16:00 i OŠ „Grigor Vitez“ u 17:00 sati. Biblijski sat je nakon večernje svete mise, a u Vikarijatu, s početkom u 19:30 sati, započinje ovogodišnji ciklus „Biblijsko-molitvenih večeri“ pod vodstvom vlč. Krešimira Bulata.
  • U utorak započinju župne kateheze za druge razrede srednjih škola u 9:00 i u 15:00 sati, a za 8. razrede OŠ „Grigor Vitez“ u 14,00 sati. U Vikarijatu je prvi „Biblijski utorak“ pod vodstvom prof. dr. Ivice Čatića s početkom u 19:30 sati, a ovogodišnji katekumenat  započinje u 19 sati u vjeronaučnoj dvorani župe Sv. Mihaela u Osijeku.
  • U srijedu započinju župne kateheze za 8. razrede OŠ „Tin Ujević“ u 15,00 sati. Također u srijedu, pod večernjom svetom misom bit će franjevački novaci i njihovi odgojitelji Južnoslavenske konferencije provincija među kojima su i naši novaci sa Trsata i fra Tomislav Faletar, njihov odgojitelj. Oni će sudjelovati i u pobožnosti prije svete mise te se nadamo da ćete kao župljani naše župe htjeti zajednički biti u susretu i molitvi s njima.
  • U četvrtak započinje župna kateheza za prve razrede srednjih škola u 9:00 i u 15:00 sati, a klanjanje pred Presvetim je nakon večernje svete mise.
  • Probe pjevanja djece su subotom u 10:00 sati. Sljedeće nedjelje slavimo dvadeset i devetu nedjelju kroz godinu. Misijska je nedjelja kada ćemo svojim molitvama i novčanim prilozima pomoći djelovanje misionara diljem svijeta.
  • Novi ciklus socijalnih tribina pod nazivom „Socijalni četvrtak“ započet će u Vikarijatu 24. listopada u 19:30 sati, a voditelj je mr. Igor Jakobfi. Susret osoba s invaliditetom i njihovih obitelji osječke regije bit će 27. listopada ove godine u dvorani Pampas, Šandora Petefija 204a, s početkom u 9:30 sati. Bogoslovno sjemenište u Đakovu organizira vikend susrete zainteresiranim mladićima za svećeničko zvanje. Pozvani su mladići, studenti, radnička mladež, stariji ministranti i srednjoškolci.
  • Zbog zastarjelosti i sve većih kvarova sistema grijanja naše crkve i samostana, započet ćemo s obnovom. Na prijedlog pojedinih članova naših župnih vijeća obraćamo se vama, poštovani župljani, da nam svojim novčanim prilozima pomognete. Zahvaljujemo se na vašoj dobroti.
  • Kupujte i čitajte katolički tisak.