Župne obavijesti: 24. nedjelja kroz godinu

15. rujna 2019.

 • Danas slavimo dvadeset i četvrtu nedjelju kroz godinu. U našoj Nadbiskupiji obilježava se katehetska nedjelja. Mjesečni susret Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:30 sati.
 • Sutra je u Vikarijatu, s početkom u 19:30 sati, predstavljanje knjige
  Tihomira Dujmovića „Regija kao Treća Jugoslavija“ te tematski razgovor o knjigama „Hrvatske novinarske tragedije 1945. – 1995.“ i „Tko je ubio Zvonka Bušića?“. Knjige će predstaviti prof. dr. sc. Andrija Hebrang i Tihomir Dujmović. Ulaz je slobodan.
 • U srijedu je nakon večernje svete mise susret članova Vojske Bezgrešne, a redoviti susret ŽPV-a i ŽEV-a je u 19:30 sati u vjeronaučnoj dvorani.
 • U četvrtak je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim. Nakon klanjanja susret je članova misijske skupine naše župe te članova udruge Sv. Vinko.
 • Sljedeće nedjelje slavimo dvadeset i petu nedjelju kroz godinu. Nakon svetih misa skupljat ćemo novčane priloge za pomoć nadbiskupijskoj zakladi „Dr. Nikola Dogan“ čime želimo pomoći rad Zaklade koja brine za školovanje siromašnih učenika i studenata u Nadbiskupiji. Svoje priloge možete dati i u župnom uredu.
 • Nadbiskupijsko i župno hodočašće u Mariju Bistricu i u Ivanec povodom 100. obljetnice rođenja biskupa Ćirila Kosa koji je rođen u Ivancu, bit će u subotu, 28. rujna ove godine. Polazak je u 5:00 sati. Cijena je 150 kuna, a prijave i uplate primamo u župnom uredu.
 • Prijave za one koji žele primiti sakramente pomirenja, pričesti i potvrde (učenici 3. razreda osnovne i 2. razreda srednje škole koji su već imali dvije pripravne godine župne kateheze), te svi ostali koji su obvezni ići na kateheze (1., 2. i 8. razredi osnovnih škola i 1. razredi srednjih škola) bit će 23., 24. i 25. rujna ove godine od 9 – 11 i od 16 – 18 sati. Obvezno prilikom prijave donijeti župnu obiteljsku knjižicu. Susret za roditelje djece koja će ići na župne kateheze (od 1. razreda osnovne škole do 2. razreda srednje škole) bit će u srijedu, 25. rujna ove godine, koji započinje svetom misom u 18:30 sati, a nastavak je nakon mise.
 • U Samoboru, u Kući susreta Tabor, 5. i 6. listopada ove godine bit će susret nekadašnjih framaša naše Provincije i fratara koji su djelovali s Framom. Zainteresirani za taj susret kao i za ostale pojedinosti neka se što prije jave u župni ured.
 • Ovogodišnji katekumenat (priprava odraslih za primanje sakramenata
  kršćanske inicijacije krštenja, potvrde i pričesti) započinje 15. listopada u 19 sati u vjeronaučnoj dvorani župe Sv. Mihaela u Osijeku. Nije se potrebno unaprijed prijavljivati, nego je dovoljno doći na prvi susret kada će biti i upis.
 • Kupujte i čitajte katolički tisak.