Župne obavijesti: Presveto Trojstvo

PRESVETO TROJSTVO

27. svibnja 2018.

1. Danas slavimo Presveto Trojstvo. Pod svetom misom u 11:00 sati pjeva ženska klapa „Sozal“ sa Raba.

2. Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15.

4. U srijedu slavimo Dan gradske četvrti, a pod svetom misom u 18:30 sati molimo za našu gradsku četvrt.

5. U četvrtak slavimo zapovijedani blagdan Tijelovo kada su svete mise po nedjeljnom rasporedu. Tijelovska procesija oko naše crkve je nakon večernje svete mise. Završavaju svibanjske pobožnosti.

6. U petak slavimo obljetnicu posvete naše crkve. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Večernju svetu misu predslavit će naš gvardijan fra Ante Perković iz samostana u Tvrđi. Pobožnost Srcu Isusovom je u 18:00 sati.

7. U subotu je naše župno hodočašće na Trsat. Prijave za hodočašće su u župnom uredu. Cijena puta je 170 kn, a polazak će biti u 4:00 sata. Neće biti klanjanja pred Presvetim.

8. Sljedeće nedjelje slavimo devetu nedjelju kroz godinu. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molimo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana.

9. Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije i Caritas biskupije Krk 13 godina surađuju na projektu “Ljetovanje u Martinšćici na otoku Cresu za obitelji socijalno slabog statusa s područja naše Nadbiskupije”. Zainteresirane obitelji neka se jave u župni ured radi daljnjih uputa.

10. Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

11. Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji bit će u Splitu i Solinu, 15. i 16. rujna ove godine. Radi bolje organizacije potrebno je što prije prijaviti se u župni ured. Mogućnost sudjelovanja na Susretu je da budemo sudionici dva dana pa vas molimo da se zainteresirani jave najkasnije do 9. lipnja ove godine kako bismo mogli na vrijeme organizirati prijevoz i noćenje. Ostale informacije dobit ćete u župnom uredu.

12. Kupujte i čitajte vjerski tisak.