Župne obavijesti: Duhovi

NEDJELJA PEDESETNICE – DUHOVI
20. svibnja 2018.

1. Danas slavimo Nedjelju Pedesetnice – Duhove. Završetak je vazmenog ciklusa crkvene ili liturgijske godine. U tijeku su svibanjske pobožnosti.

2. Sutra slavimo spomendan Marije Majke Crkve. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Biblijski sat je nakon večernje svete mise. U Vikarijatu je Biblijsko-molitvena večer koju vodi vlč. Krešimir Bulat s početkom u 19:30 sati.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15.

4. U četvrtak je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim, a članovi udruge Sv. Vinko imaju svoj susret nakon klanjanja.

5. Naša Župa slavi 1. lipnja ove godine 10. obljetnicu posvete crkve. Prigodom tog slavlja imat ćemo nekoliko duhovnih sadržaja: sljedeće nedjelje slavimo Presveto Trojstvo. Pod svetom misom u 11:00 sati pjevat će ženska klapa „Sozal“ sa Raba; u srijedu, 30. svibnja, slavimo Dan gradske četvrti, a pod svetom misom u 18:30 sati molimo za našu gradsku četvrt; u četvrtak, 31. svibnja, slavimo zapovijedani blagdan Tijelovo kada su mise po nedjeljnom rasporedu, a tijelovska procesija oko naše crkve i samostana je nakon večernje svete mise; u petak, 1. lipnja slavimo obljetnicu posvete naše crkve, a svečana sveta misa bit će u 18:30 sati koju će predslaviti naš gvardijan, fra Ante Perković iz samostana u Tvrđi; i, kao završetak slavlja, imat ćemo župno hodočašće na Trsat u subotu, 2. lipnja. Prijave za hodočašće su u župnom uredu. Cijena puta je 170 kn, a polazak će biti u 4:00 sata.

6. Đakovačko–osječka nadbiskupija domaćin je završnice Katoličke malonogometne lige koja će se održati od 7. do 10. lipnja ove godine. Čitav program održat će se u Osijeku, a sudjelovat će 12 malonogometnih ekipa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Pozvani smo da otvorimo vrata svojih domova u Osijeku za sudionike ove Završnice. Smještaj je potreban za 120 mladića uz tri noćenja te doručak i večeru. Za sva pitanja vezana uz gore spomenuti smještaj možete kontaktirati vlč. Ivana Begovića na broj mobitela 098 9422 291 ili na broj telefona Ureda za pastoral mladih 253 932.

7. Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije i Caritas biskupije Krk 13 godina surađuju na projektu “Ljetovanje u Martinšćici na otoku Cresu za obitelji socijalno slabog statusa s područja naše Nadbiskupije”. Zainteresirane obitelji neka se jave u župni ured radi daljnjih uputa.

8. Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Mnogi traže posvjedočenja za kumovanje i slične dokumente, govore da su iz naše Župe, a nemamo nikakvih podataka o njima preko obiteljskih knjižica ili da primaju blagoslov obitelji. Isto je tako i kod prijavljivanja za krštenja, sprovode…

9. Termini za svete mise popunjeni su misnim nakanama do kraja godine. Kupujte i čitajte vjerski tisak.